Pazartesi günü açıklanan yeni bir strateji, Dubai’yi dünyanın en iyi 10 metaverse ekonomisi arasında ve aynı zamanda metaverse topluluğu için küresel bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Dubai Metaverse Stratejisi, emirliğin blok zinciri ve metaverse alanlarında 1.000’den fazla şirketi çekme başarısı üzerine inşa etmeyi amaçlıyor.

Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum’un (neden bu kadar uzun bir isim? :) bir tweetine göre, metaverse 40.000 sanal işi destekleyecek ve beş yıl içinde Dubai ekonomisine 4 milyar dolar ekleyecek. Ayrıca BAE hükümetinin blok zinciri şirketlerinin sayısını beş kat artırma vizyonunu da destekleyecektir.
Şeyh Hamdan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin “meta veri tabanı için en gelişmiş ekosistemi sunan bir merkez olarak ve küresel olarak dijital çözümleri benimsemede öncü olarak statüsünü” konsolide etmenin önemini vurguladı.
Dubai’nin metaverse teknolojisi için küresel bir test ortamı olarak konumunu geliştirmede “büyük adımlar” attığını şu cümlelerle aktardı.
Dubai, hayati sektörlerde yeni iş modelleri oluşturmak için geleceğin teknolojilerini kullanmayı ve metaverse’in bölgesel ve küresel ekonomiler üzerindeki etkisini artırmayı hedefliyor. küresel bir test ortamı olarak konumu geliştirmede büyük adımlar atıyoruz. Metaverse topluluğu için bölgenin en sağlam ve en büyük ekosistemini yaratmak için yeteneklere akıllıca yatırım yapıyoruz
Khaleejtimes.com sitesinde konuyla ilgili böyle bir yazı yazılıyordu;
Strateji
Dubai Metaverse Stratejisi, inovasyonu teşvik etmeyi, Ar-Ge işbirlikleri yoluyla metaverse’nin ekonomik katkılarını artırmayı ve şirketleri ve projeleri Dubai’ye çeken hızlandırıcıları ve kuluçkaları kullanan gelişmiş ekosistemleri teşvik etmeyi amaçlıyor.
Strateji, metaverse topluluğundaki geliştiricilere, içerik oluşturuculara ve dijital platform kullanıcılarına yönelik metaverse eğitiminde gerekli desteği sağlayarak, yeteneklerin teşvik edilmesini ve gelecekteki yeteneklere yatırım yapılmasını içeriyor.
Strateji, turizm, eğitim, perakende, uzaktan çalışma, sağlık ve hukuk sektörü dahil olmak üzere, hayati sektörlerde yeni devlet iş modelleri ve geliştirme oluşturmak için Web3 teknolojisinin ve uygulamalarının geliştirilmesini desteklemektedir. Ayrıca, kullanıcılar için güvenli ve güvenli platformlar oluşturmada küresel standartlar geliştirmeyi ve bu teknolojilerin benimsenmesini hızlandırmak için meta veri tabanı altyapısı ve düzenlemeleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Geleceğin Teknolojisinde de Öncü Olmak;
VR ve AR, 6.700 işten sorumlu olan yeni yatırımlar, şimdiden bile milyonlarca dolar katkıda bulunabilir. Meta veri deposu bir dizi ekonomik fırsat sağlar. Küresel olarak, metaverse’deki risk sermayesi ve özel sermaye finansmanının değeri 2021’de 13 milyar dolara ulaşırken, metaverse’deki gayrimenkul satışları geçen yıl 500 milyon doları aştı.
Katılımcıların fantastik manzaraları keşfedebilecekleri ve kendilerininkini inşa edebilecekleri sanal bir dünya olan Second Life, 2021’de küresel GSYİH’ye 650 milyon dolardan fazla katkıda bulundu. Metaverse ayrıca merkezi olmayan bir sanal oyun dünyası olan Sandbox ile 200 stratejik ortaklık gerçekleştirdi. Warner Music Group, sandbox gibi birçok projede müzik temalı sanal dünyalar yarattı.
Analistler, metaverse’nin 2030 yılına kadar küresel ekonomiye 5 trilyon dolara kadar katkıda bulunacağını tahmin ediyor. NFT’lerin piyasa değerinin 80 milyar dolara ulaşması beklenirken, oyun içi satın almalara yönelik tüketici harcamalarının 2025 yılına kadar 75 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Dünyanın önde gelen metaverse topluluklarından biri olan Roblox’ta günlük aktif kullanıcı sayısı 55 milyona yükseldi. Aynı zamanda, küresel tüketicilerin yüzde 59’u günlük aktivitelerinden en az birini meta veriye geçirmeye hevesli.
Yorumlar (1)