BCG, Bitget ve Foresight Ventures tarafından yayınlanan ortak bir raporda, veriler geleneksel yatırım varlıklarına kıyasla kripto benimsemesinin hala çok düşük olduğunu gösteriyor. BCG’ye göre, bireysel servetin sadece %0,3’ü kriptoya yatırılıyor.
Rapor, hisse senetlerine konulan %25 ile kıyaslanamaz olduğunu gösteriyor. Rapor, veriler nedeniyle, yatırım açısından sığ penetrasyonun, kripto endüstrisinde daha önemli büyüme ve benimseme için hala çok yer olduğu anlamına geldiği sonucuna vardı.

Bunun dışında rapor, internetin benimseme eğrisini 1 milyar kullanıcıya, mevcut kripto para birimi sahiplerine ve Ethereum (ETH) adreslerine sıfır olmayan bakiyelerle karşılaştırdı. Bununla birlikte, rapor “gelecek çok fazla büyüme var” dedi.
Kripto topluluğu dışındaki kişilerin Bitcoin (BTC) fiyatlarına bakıp kriptoya girmek için çok geç olduğu sonucuna varması çok yaygın bir duygu. Ancak rapor, endüstrinin hala benimseme eğrisinin başlangıç aşamasında olduğunu gösteriyor.

Araştırmacılar, sahip oldukları verileri karşılaştırarak, trend çizgisi devam ederse 2030 yılına kadar kripto kullanıcılarının 1 milyara ulaşabileceğini tahmin ediyor.
Danışmanlık firması Verified Market Research tarafından yakın zamanda yayınlanan bir piyasa raporu, on yıl içinde, değiştirilemez token (NFT) endüstrisinin değerinin 231 milyar dolara kadar çıkabileceğini öngördü. Rapora göre sektör, müzik, film ve spor olarak tanımlanan itici güçlerle önümüzdeki yıllarda yıllık %33,7’lik bileşik büyüme oranını sürdürebilir.
Öte yandan, Mckinsey’den bir rapor, metaverse’nin tek başına 2030’da 5 trilyon dolar değerinde olabileceğini bildirdi. Uluslararası danışmanlık şirketi, tüketici davranışında bir model belirlemek için çeşitli ülke ve sektörlerdeki tüketiciler ve şirketlerle anket yaptı. Bulgularına göre, e-ticaret, Metaverse içindeki nakit akışını yönetecek ve 2030 yılına kadar 2,6 trilyon dolar gelir elde edecek.