Ağ zorluğu Mayıs 2022’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 31.251 trilyona ulaştığından bu yana üç aylık düşüş çizgisini koruduğu için , bir Bitcoin bloğunu ( BTC ) madencilik zorluğu %5 daha da azaltılarak 27.693 trilyona düşürüldü .
Ağ zorluğu, Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından ham bilgi işlem gücünü kullanarak tüm işlemlerin meşruiyetini sağlamak için tasarlanmış bir araçtır. Azaltılmış zorluk, Bitcoin madencilerinin daha düşük kaynaklar kullanarak işlemleri onaylamasına izin vererek, daha küçük madencilere madencilik ödüllerini kazanmak için bir mücadele şansı sağlar.

Küçük gerilemeye rağmen, blockchain.com’un verileri, Bitcoin’in en esnek ve değişmez blockchain ağı olarak çalışmaya devam ettiğini ortaya koyuyor. Zorluk ayarı, madencilerin hash gücüyle doğru orantılıyken, aşağıda gösterildiği gibi, toplam hash oranı (TH/s) benzer zaman çizelgeleri boyunca %3.2 oranında iyileşti.

Zirvede, Bitcoin hash oranı, BTC fiyatları geçen ay Haziran ayında 25.000 dolara düştüğünde, saniyede 231.428 exahash (EH/s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve bu, yoğun güç kullanımıyla ilgili anlık endişeleri artırdı.
Çin, Haziran 2021’de tüm kripto ticareti ve madencilik operasyonlarını yasakladığından beri, Amerika Birleşik Devletleri, küresel Bitcoin hash oranına en fazla katkıda bulunan ülke olma konusunda yavaşladı. Ancak Çinli madenciler Eylül 2021’de faaliyetlerine yeniden başladılar. Statista verilerine göre ABD, küresel hash oranının %37,84’ünü temsil ediyor, onu %21,11 ile Çin ve %13,22 ile Kazakistan takip ediyor.
Daha önce Bucoinedir.com olarak, GPU fiyatlarındaki ani düşüşün, küçük çaplı madencilerin daha güçlü ve verimli madencilik ekipmanı satın almaları için küçük bir fırsat penceresi açtığını bildirmiştik. Bununla birlikte madenciler, düşen GPU fiyatlarını, devam eden bir ayı piyasasının ortasında operasyonel maliyetlerini dengelemenin bir yolu olarak görüyorlar.
Fahiş güç kullanımıyla ilgili endişeleri hafifleten Bitcoin Madencilik Konseyi tarafından yayınlanan bir rapor, BTC madenciliği için kullanılan elektriğin yaklaşık %60’ının sürdürülebilir kaynaklardan geldiğini ortaya çıkardı.
Çalışma ayrıca BTC madenciliğinin küresel olarak üretildiği tahmin edilen 34,8 milyar metrik ton karbon emisyonunun yalnızca %0,09’unu oluşturduğunu ve küresel enerji arzının yalnızca %0,15’ini tükettiğini buldu.
Bitcoin fiyatının madencilik hash oranını etkilediğine dair bir inanç var. Bitcoin’in fiyatı yüksek olduğunda, daha fazla madenci ağa katılacak çünkü verimsiz madenciler daha yüksek marjlar sayesinde hala para kazanabilirler. Ancak fiyat düşerse, marj azalır ve daha az sayıda madenci karlı kalabilir.
Bitcoin’in son birkaç gün içinde yükselen fiyat rallisini sürdürüp sürdüremeyeceğini göreceğiz. Temmuz ayı enflasyon verilerinin analistlerin beklentilerini geçmesiyle birlikte, pek çok kişi Fed’in agresif faiz artırımına bu ayın sonlarında devam etmesini bekliyor. Bu, dijital varlık için daha fazla oynaklık anlamına gelebilir.