İlginizi Çekebilir
Gram Altın ve Ons Altın Yatırımcılar İçin Önemli Açıklamalar Bugün Yapılacak! Gram Altın Yorumları

0

Piyasalar bu hafta kritik bir açıklamaya odaklanmış durumda. Gram altın ve Ons altını etkileyebilecek açıklamalar bu akşam FED tarafından yapılacak. Gram altın ve Ons altın yatırımcılarını ilgilendiren bu açıklamalar, fiyatın oynaklığını artırabilir. Sizler için, Analistlerin Gram altın yorumlarını ve Ons Altın yorumlarını derledik…

27 Temmuz çarşamba günü saat 21.00’da FED tarafından FOMC görüşmesi gerçekleşecek ve yeni faiz kararı konusunda karara varılacak. Haziran’da yapılan 75 baz faiz artışının ardında TUFE verilerinin beklenenden yüksek gelmesi, Küresel piyasalarda tedirginliğe sebep olmuştu. Gelen verilerden sonra, gram altın ve ons altın yorumcuları, FED’in minumum 75 baz puan faiz artışı yapacaklarını söylüyor.

Avrupa FED’i takip edecek

FED’in kararından sonra, yatırımcılar gelecek haftayı yine beklemek zorunda. Çünkü fed faiz kararından bir hafta sonra tekrardan büyüme verileri açıklanacak ve açıklanacak veriler resesyon hakkında bizlere ipucu verecektir. Altın piyasaları dahil tüm piyasalar bu verileri bekleyecektir.

Ardından Avrupa tarafından da veriler gelecektir. Avrupa enflasyon verilerini açıklayacak ve bu veriler altın fiyatlarında oynaklığa sebep olabilir.

Gram altın Ons altın yorum

YapıKredi’de gram altın ve ons altın analizleri yapan uzmanlar, enflasyon-resesyon riskini bir rapor ile açıkladı. Analistler Enflasyon sorununun büyümeye devam ettiğini, ve FED’in hamlelerinden sonra ons altın ve gram altın fiyatlarında olumsuz oynaklık görüldüğünü söyledi.

Raporda şu açıklamalara yer verildi;

FED’in yaptığı faiz artışlarından dolayı sıkı para politikası büyüdü. Enflasyon ise aynı şekilde büyüme odaklı varlık gösterdi. Enflasyon kısa vadede bitecek gibi görünmüyor. Faiz artışları devam edecek ve küresel piyasalar kısa vadede olumsuz etkilenmeye devam edecek. Faiz oranlarındaki artış ile enflasyonu kontrol altına almaya çalışırken, resesyon riski artıyor ve tüm piyasalarda resesyon korkusu baş gösterdi. Fakat resesyonun artması demek, gram altın ve ons altın fiyatlarında pozitif bir ayrışma sağlayabilir. Çünkü altın böyle konularda güvenli limandır.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Ben Mehmet. '' Bu Coin Nedir?'' youtube kanalının ve web sitesinin kurucusuyum. Geleneksel finans şirketlerinde ve kripto para odaklı şirketlerde danışmanlık ve yöneticilik yaptım. ''Bu Coin Nedir?'' ekibi olarak, sizler için en önemli verileri, gelişmeleri ve stratejileri araştırıyoruz. Youtube kanalımıza abone olarak, kripto paralar hakkında ücretsiz eğitim alabilirsiniz.

Yorum Yap