Kurumlar, meta veri ortamları için yeni kullanımlar keşfediyor ve bunları yavaş yavaş günlük operasyonlarına dahil ediyor. Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ( HKUST ), iki kampüsünü tek bir sanal dünyada birleştirme planlarını açıkladı. Yeni bir program olan Metahkust, dünyanın her yerinden üniversite öğrencilerinin derslere ve etkinliklere hepsi aynı yerdeymiş gibi katılmalarını sağlayacak.

Sonsuz Olasılıklar ve Gerçek Zamanlı Deneyim
Guangzhou kampüsünün Eylül ayındaki lansmanı, bu metaverse tabanlı teknolojinin ilk kez test edilmesi olacak. Guangzhou kampüsünün hesaplamalı medya ve sanat bölümünden Profesör Pan Hui, bunun gerçek dünya deneyimini kopyaladığını söyledi.
Pan Hui şunları söyledi:
“Metaverse tabanlı sınıflar ve kampüsler , koleje göre Zoom video konferans araçlarını kullanmak gibi standart uzak sınıf kurulumlarına göre avantajlar sunabilir. Metaverse ortamları, öğrencilerin gerçek dünyada bir sınıfta olma deneyimini taklit edecek şekilde birbirleriyle etkileşim kurmalarına izin veriyor.”
Hu’ya göre, coğrafi uzaklığın getirdiği sınırlamalar nedeniyle bu yeni odak, bir “birlik ve katılım” duygusunu besleyecektir. Sensörler ve kameralar kurmak, üniversitenin meta veri deposu sistemine bilgi sağlayarak birleşik bir sanal kampüs oluşturma hedefine ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Tokyo Üniversitesi de yakın zamanda eğitim programlarında metaverse teknolojisinin kullanımını ortaya çıkardı. Bu yılın başlarında, kolej, bu yıl metaverse’de mühendislik giriş dersleri vermeye başlayacağını belirtti. Metaverse’in benimsenmesi, çeşitli sektörlerde yükselişte ve kurumlar olasılıkları benimsiyor.
