Bildiğiniz gibi kripto para piyasası bulunduğu seviyelerden %70’ten fazla düşüş yaşadı. Bazı analistler bu düşüşleri fırsat olarak görüp potansiyeline inandığı kripto paralar açıklıyor. İşte JPMorgan‘ın potansiyeline inandığı altcoinler;
1- Solana (SOL)

Analistler, Solana’da (SOL) yükseliş beklemelerini, aktif ve çalışkan bir Ağ’a sahip olmasına bağlıyor. Solana’nın hızına ve güvenilir oluşuna dikkat çeken analistler Sol’un, ETH gibi uzun vade de piyasanın yapı taşlarından biri olacağına inanıyor.
2. FİLECOİN (FİL)

Filecoin (FIL) verilerin birden fazla konumda erişilebilir olmasına olanak sağlayan IPFS (Interplanetary File System – Gezegenler Arası Dosya Sistemi) protokolünü kullanan merkeziyetsiz dosya saklama sistemidir. Proje, ağa bağlı cihazların boş depolama alanlarının verimli bir şekilde kullanılması ile kullanıcılara düşük maliyetli ve güvenilir depolama seçeneği sunmaktadır. Analistler merkeziyetsiz internet (WEB3.0) dönemin tam olarak gelmesinden sonra, Filecoin’in öneminin daha çok anlaşılacağını söylüyor. Filecoin (FIL) coin 2017 yılında yapılan ICO’da (kriptopara halka arzı) 200 milyon Dolar üzerinde fon toplayarak, en yüksek fon toplayan ICO projelerinden biri olmayı başarmıştır.
Filecoin Nasıl Çalışır?
Bilgisayar ve akıllı telefon kullanımının yaygın olduğu günümüzde kullanıcılar, bulut depolama kavramına aşinadır. Bulut depolama, verilerimize internet bağlantısının olduğu her yerden erişebilme imkanı sunar. Böylece, belge ve fotoğraflarımızı yedekleyebilir, cihazlarımız arasında ve başkaları ile kolayca paylaşabiliriz. Bulut depolamanın en büyük avantajı, verilerimizin birden fazla konumda saklanması nedeniyle veri kaybı riskinin en aza indirilmiş olmasıdır. Ancak bulur depolama servisleri de merkezi şirketler tarafından yönetilir. Bu servislerin dosyaları yedekleme ve birden fazla konumda barındırma prosedürleri birbirinden farklıdır. Zaman zaman, bulut servislerinin veri merkezlerinde meydana gelen problemler nedeniyle kullanıcı verileri zarar görebilir.
Filecoin, bulut depolama hizmetini daha güvenli ve daha verimli olarak sunabilmek için verilerin, eşler arası dosya saklama sistemi IPFS dosya sistemi ile aynı anda birden fazla cihazda depolanmasını sağlar. IPFS dosya sistem ile, popüler eşler arası dosya transfer ağı Torrent’e benzer şekilde, verilerin birden fazla cihazdan erişilebilmesi mümkündür. Ancak Torrent ağına bağlı eşlerin çevrimdışı olabilmesi veri paylaşımını kesintiye uğratabilmektedir.
3- Mina Coin

Mina Coinin her ne yaparsa yapsın sabit kalacak boyutuna vurgu yapan analistler kripto paranın potansiyeline inanıyor.
Mina Protokolü , ağa kaç işlemin taahhüt edildiğine bakılmaksızın, sadece 22 kB’lik sabit bir boyutu koruyan hafif bir blok zinciri olmayı hedefliyor. Bu boyut, herkesin bir düğümü çalıştırmasına izin vermeli ve karmaşık bilgisayar donanımına ihtiyaç duymadan ağının güvenliğini sağlamaya yardımcı olmalıdır.
Mina Coin Nasıl Çalışır?
Mina ağında işlem göndermek ve almak için her katılımcının bir düğüm çalıştırması gerekir. Ek olarak, Mina Protokolü, etkin bir şekilde çalışması için ağ içinde iki özel düğüm gerektirir:
- Blok üreticileri , bir sonraki bloğa hangi işlemleri dahil edeceklerini seçer ve o bloğun ödülünü kazanır. Bu şekilde, diğer blok zincirlerin “madencileri” veya “doğrulayıcıları” gibidirler.
- Snark çalışanları , ağ verilerini sıkıştırmaya ve işlem kanıtları oluşturmaya yardımcı olmak için bilgi işlem gücünü ayırır. Blok üreticileri daha sonra MINA‘da snark işçilerine ödeme yapılan bu ispatlar için teklif verebilirler.
Youtube Kanalımıza Abone Olarak, Birçok Bilgi Edinebilirsiniz.