Kripto Uzmanı; Bu 10 Web3 Coin’i Takip Edin!

Nasdaq uzmanı, seçtiği 10 web3.0 altcoin'ini açıkladı...

Kripto Uzmanı; Bu 10 Web3 Coin’i  Takip Edin!

Bildiğiniz gibi kripto paralar son zamanlarda düşük seviyelerden konsolide oluyor ve yatırımcılar da yeni fırsatların peşinden koşuyor.

Nasdaq’tan ünlü bir uzman, yükselebileceğine ve potansiyeline inandığı 10 web3 altcoin’i açıkladı… Sizler için coinleri derledik.

Web 3.0, uygulamaların ve web sitelerinin bilgileri çok daha etik şekilde işleyeceği üçüncü nesil internettir. Büyük veri, makine öğrenimi ve merkeziyetsiz defterler gibi teknolojiler Web 3.0’ın gelişmesine olanak tanıyor. Bununla birlikte, Web 3.0 coin varlıkları da yeni internetin gelişmesi için çalışıyor. Bu kripto para birimleri, interneti daha iyi bir hale getirmeyi amaçlayan kullanım durumlarına sahip.

İşte Liste…

1. Theta

Theta Coin projesi Proof of Stake konsensüsünü kullanır. Theta açık kaynaklı, merkezi olmayan bir video akış platformu için tasarlanan küresel bir bilgisayar ağını teşvik etmeye çalışan bir blok zinciri platformudur. Bugün, coğrafi olarak konumlanmış operatör ağları olan içerik dağıtım ağlarına (CDN’ler), video akışı içeriğini son kullanıcılara ulaştırmak için ödeme yapılmaktadır. Konumları tarafından kısıtlanmaları nedeniyle mevcut CDN’ler, giderek artan yüksek kaliteli akışlara ayak uyduramaz. Theta, canlı yayın alanında devrim yaratmayı hedefliyor. Proje, küresel kullanıcı havuzunun yedek bant genişliği ve bilgi işlem kaynakları sunarak videoları aktarmasına olanak tanır ve bunu yaptıkları için onları ödüllendirir. Theta ağına daha fazla kullanıcı katıldıkça, daha fazla bant genişliği kullanılabilir ve böylece ağdaki videoların akış kalitesi iyileşir.

2. Helium (HNT)

Helium coin, başlangıçta Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarına uzun menzilli bağlantı sağlamak ve uzun vadede herhangi bir şeyi birbirine bağlamak için ağ madencileri ve kablosuz erişim noktaları olarak ikiye katlanan cihazlar olan merkezi olmayan küresel bir Hotspot ağından yararlanan bir blok zinciri ağıdır. Hotspot’lar herkes tarafından konuşlandırılabilir ve bireylerin, cihazlara bağlantı sağlama karşılığında Helium’un yerel HNT coinlerini kazanmalarını sağlar. Bu merkezi olmayan, blok zinciri tabanlı yaklaşım, kablosuz altyapının daha hızlı ve geleneksel modellerin maliyetinin çok altında ölçeklenmesine olanak tanır.

3. Filecoin (FIL)

Ekim 2020’de hayata geçen Filecoin, dosyaların internet üzerinde güvenli şekilde saklanmasını sağlayan eşler arası bir ağdır. Daha basit bir tanımla, herkesin kendi bilgisayarı üzerinden FIL karşılığında yedek depolama alanı kiralamasını sağlayan merkezi olmayan bir protokoldür. Öte yandan dileyen kişilere de ağ üzerinde depolama alanı satın alma imkanı sunulmaktadır.

Filecoin’in, internete erişimi olan herkesin ağa katılmasına izin vererek, çok büyük bir veri depolama kaynağı oluşturmayı hedeflemektedir. Merkeziyetsiz olan Filecoin ile kullanılabilir depolama alanları ve hizmet fiyatlandırması tek bir noktadan kontrol edilmez. Bunun yerine dosya depolama işlemi için herkesin katılım sağlayabileceği açık pazarlar sunar.

Filecoin ağı, herkesin bir depolama sağlayıcısı olarak katılmasına ve açık sabit disk alanından para kazanmasına olanak tanıyan bir sistemdir. Filecoin ağı, büyük ölçekli veri merkezlerinden, madencilik teçhizatlarına sahip yerel girişimcilere kadar çeşitli seviyelerde katılımcıları ödüllendirmek için tasarlanmıştır.

4. Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token (BAT), dijital reklamcılık alanında, reklam verenlere, reklam harcamalarını en verimli şekilde ve doğru kitleye ulaştırmalarında fayda sağlamaktadır. Yayıncı sitelerde gereksiz reklamı önleme ve reklam gelirlerinin adil olması yönünden avantaj sağlamaktadır. Kullanıcı yönünden ise gereksiz ve ilgi alanı dışında reklamlarla karşılaşmamasına ve izlediği reklamlarda BAT üzerinde kazanç elde etmesini sağlamaktadır.

5. Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT), bağlı olduğu bir merkez bulunmayan internet sitelerini, halka açık veya özel izne gerek duyulmayan ağları birbirine blockchain ile bağlayan ve tamamen merkeziyetsiz bir internet zinciri kurmayı amaçlamaktadır.

Polkadot sisteminde üç amaca hizmet eden DOT isimli bir kripto para birimi vardır.

Polkadot (DOT) bağımsız işlem gören blockchain ağlarını birbirine bağlayarak güvenli bir şekilde veri ve bilgi alışverişi yapabilmelerini amaçlamaktadır. Bu sistem sayesinde dışarıdan gelebilecek müdahalelere karşı dirençli bir internet kullanımı oluşturulacaktır.

Polkadot sisteminin sağladığı bir çok avantaj bulunmaktadır. Polkadot parçalanmış bir çok ağdan meydana gelmektedir. Paralel bir çok ağ sayesinde yapılan işlemlerin yavaşlaması gibi sorunlar yaşanmamaktadır.

Polkadot ağı üzerinden işlem yapan kullanıcılar bu ağı kendi ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edebilecekleri özelleştirme yetkileri bulunmaktadır.

6. Chainlink (LINK)

Chainlink (LİNK), Ethereum üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir oracle ağıdır. Chainlink, dış dünyada bulunan tüm verileri blokzincir ağına, DeFi ekosistemine ve web3 dünyasına aktarabilme yeteneğine sahiptir. Bildiğiniz gibi birçok DeFi projesi ve blokzincir ağı akıllı kontratlara ihtiyaç duyuyor. Merkezi olmayan bu akıllı kontratların düzgün çalışabilmesi için, bir dataya, yani veriye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu verilerin çoğu dış dünyadan elde edilmektedir. Bu veriler içerisinde, aklınıza gelebilecek tüm sektörler bulunabilir. Hava durumu, haberler, güvenlik, kimlik bilgileri, dolar, altın veya herhangi bir finans kuru bu verilerin içerisinde bulunabilir. Chainlink ise bu verilerin, blokzincirine, web3’e veya DeFi sektörüne aktarılmasına olanak sağlıyor. Bu sektörde bulunan dataların yüzde doksanından fazlası, Chainlink tarafından işlenmektedir. Yani oracle alanının Chainlink (LİNK) domine ediyor desek daha doğru olur. Chainlink, dış dünyadan elde ettiği verilerin doğruluğunu da bir çok farklı kaynağı tarayarak doğrulama yeteneğine sahiptir. Böylece hatalı veya asılsız bilgileri devre dışı bırakarak, doğru ve kaliteli bilgileri istenilen blokzincirine aktarıyor.

7. Flux (FLUX)

Flux projesi, Ethereum blok zincirinde faaliyet gösteren ölçeklenebilir merkeziyetsiz bulut altyapısının yeni nesil projelerindendir. Bu projeyle uygulamalarınızı aynı anda birden çok sunucuda geliştirmeniz, yönetmeniz ve oluşturmanız için yeterlidir. Web 3.0 ve Dapps’ler için de kullanılabilir. Flux ekosistemi, birlikte çalışabilir, merkezi olmayan, AWS benzeri bir geliştirme ortamı sunan, tamamen işlevsel bir merkezi olmayan bilgi işlem hizmetleri ve hizmet olarak blok zinciri çözümleri sunuyor.

İlginizi Çekebilir; Geçişten Sonra Ethereum (ETH) Verimliliği 5000 Kattan Fazla Artacak!

Flux platformu, Amazon Web Services (AWS) ve Google Cloud gibi bulut altyapısı sağlayıcılarına merkeziyetsiz bir alternatif olarak piyasaya sürüldü. Flux ayrıca, gelişmekte olan tamamen merkezi olmayan bir internet olan Web 3.0 ile uyumlu, önde gelen merkezi olmayan bulut altyapısı sağlayıcısı olmayı hedefliyor.

8. Graph (GRT)

GRT coin, geliştiricilerin blok zinciri verilerine verimli bir şekilde erişmesine olanak tanıyan, merkezi olmayan uygulamalar için bir dizin oluşturma protokolüdür. Geliştiriciler, blok zinciri verilerinin doğrulanabilir bir şekilde nasıl alınacağını, dizine ekleneceğini ve sunulacağını tanımlayan alt grafikler oluşturabilir.

Aynı zamanda elde edilen veriler yayınlayarak daha kolay işlenebilir hale getirilir. Platformda kullanılan yerel kripto para birimi ise Graph Token (GRT) şeklinde isimlendirilir.

Verilere daha kolay erişmek ve bunları düzenlemek amacıyla tasarlanan The Graph protokolü; geliştiricilere, uygulamalarını Blockchain üzerine inşa etme fırsatı sunar. Bu protokol tarafından sunulan hizmet sayesinde likidite çıktıları, geçmiş dönem işlem hacimleri, Ethereum tabanlı bütün token fiyatları ile ilgili veriler sorgulanabilir.

9. Siacoin (SC)

Siacoin, eşler arası bir dijital platformdur. Kullanıcılar, bulut depolama alanlarını kiralamak için ana bilgisayarlara ödeme yapabilmektedir. Bununla birlikte kullanıcı verileri, her biri farklı bir ana bilgisayara yüklenen 30 segmentte şifrelenir. Sia’nın geliştiricisi Skynet’tir. Bu şirket bulut tabanlı medya, içerik teslimi ve dosya paylaşımı gibi birçok Siacoin projesine sahiptir. Web 3.0 coin, yazım sırasında 0,0044 dolarda işlem görüyordu. Varlığın piyasa değeri ise, 228 milyon dolar civarındaydı.

İlginizi Çekebilir; CZ, Kripto Paralar İle İlgili Önemli Tweet Attı!

10. BitTorrent-New (BTT)

BitTorrent, özellikle son zamanlarda daha da merkeziyetsizleşen, popüler bir eşler arası (P2P) dosya paylaşım ve Torrent platformudur. 2001’de kullanıma açılan BitTorrent, 2018 yılında blok zinciri (Blockchain) platformu Tron tarafından satın alındı.

Satın alınmasının ardından platforma özel yerel bir kripto para birimi olan BTT ile birlikte çeşitli yenilikler eklendi.

BTT, Tron tarafından satın alınan BitTorrent dosya paylaşım platformunun yerel kripto para birimidir. BTT, dünyadaki en popüler merkeziyetsiz protokollerin ve uygulamaların özelliklerini destekleyen blok zincir teknolojisi, Tron ağının TRC-10 standardı ile oluşturulmuş tokenıdır. BTT tarafından desteklenen dApp’ler (merkeziyetsiz uygulamalar) arasında BitTorrent Speed, BitTorrent Dosya Sistemi, DLive ve hattaki diğer ögeler bulunur.

BTT, BitTorrent Speed sayesinde daha hızlı indirme işlemi gerçekleştirebilmek için ödeme imkanının sunulması dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Ben Doruk. 2019 yılından beri kripto paralarla ilgileniyorum. Geleceğine inandığım kripto para sektörünü araştırıyorum ve ulaştığım önemli verileri sizinle paylaşıyorum.

Yorum Yap