Meta, Profillerde Ethereum ve Poligon NFT’lerini Test Etmeye Başlıyor!

Meta, planladığı NFT testlerini yapmaya başlıyor.

Meta, Profillerde Ethereum ve Poligon NFT’lerini Test Etmeye Başlıyor!

Meta, planladığı NFT testlerini yapmaya başladı. Polygon ve Ethereum NFT’leri ve cüzdanları test ediliyor.

Eskiden Facebook olarak bilinen Meta, amiral gemisi facebook’un sosyal ağında bazı ABD’li içerik oluşturucular için NFT’leri kullanıma sunmaya başladı.

Meta Ürün yöneticisi Navdeep Singh , Çarşamba günü bir Twitter gönderisinde NFT’lerin Facebook’ta nasıl görüneceğine dair gizli bir bilgi paylaştı . Gönderi başına, kullanıcıların Facebook profillerinde, sahiplik anlamına gelen benzersiz blok zinciri belirteçleri olan NFT’lerini gösterebilecekleri bir “dijital koleksiyon” sekmesi olacak.

Bir Meta temsilcisi e-posta yoluyla verdiği demeçte, Facebook Ethereum ve Polygon NFT’lerle başlıyor, ancak yakında Solana ve Flow’daki NFT’ler için destek ekleyecek .

Kullanıcılar kripto para cüzdanlarını Facebook profillerine bağlayabilecekler . Ayrıca NFT’lerini, tıpkı diğer gönderiler gibi tepki verilebilecek, beğenilebilecek, yorum yapılabilecek ve paylaşılabilecek, ayrıca Facebook gönderilerine dönüştürebilecekler.

Teknoloji ve medya danışmanı Martin Bryant , Meta’nın duyuru ile “açıkça Web3 insanlarına bir yuva vermek istediğini” savundu ve şirketin yakın zamanda Facebook gruplarında “Discord’a daha çok benzemek” için değişiklikleri test etmeye başladığını kaydetti .

Daha önceki bir duyuruda Instagram , uygulamada yayınlanan veya paylaşılan NFT’lerin NFT’nin hem yaratıcısını hem de toplayıcısını otomatik olarak etiketleyeceğini ve şirketin NFT’leri yayınlamak veya paylaşmak için herhangi bir ücret talep etmeyeceğini paylaştı . Koleksiyoncular ayrıca NFT’lerini artırılmış gerçeklik çıkartmaları olarak paylaşabilecekler .

Mosseri, Mayıs ayında, “Şimdi, yaratıcıların bir alt kümesi için gerçekten ilginç bir fırsatın NFT’ler olduğunu düşünüyoruz – benzersiz bir dijital öğeye sahip olma fikri” dedi.

NFT Nedir?

Nitelikli Fikri Tapu, ya da İngilizcedeki popüler ismiyle non-fungible token (kısaca NFT), dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir.  NFT’ler, fotoğraflar, videolar ve ses gibi yeniden üretilebilir dijital dosyalarla ilişkilendirilebilir. Ancak, orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT’nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken, NFT’ler, sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blok zincirlerinde izlenir.

NFT, herhangi bir dijital dosyanın benzersiz olduğunu onaylayan, blok zinciri adı verilen dijital defterde depolanan bir veri birimidir. Bir NFT, bir kriptografik belirteç gibi işlev görür, ancak Bitcoin gibi kripto para birimlerinin aksine, karşılıklı olarak birbirinin yerine geçemez, başka bir deyişle, değiştirilebilir değildir. NFT’ler, bir veri kümesinin benzersiz olduğunu doğrulayan bir dizi karakter olan kriptografik hash dizilim kayıtlarını, önceki kayıtlara dizdiğinde ve böylece tanımlanabilir veri blokları zinciri oluşturduğunda oluşturur. Bu kriptografik işlem süreci, NFT sahipliğini izlemek için kullanılan bir dijital imza sağlayarak her dijital dosyanın kimlik doğrulamasını sağlar.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Ben Mehmet. '' Bu Coin Nedir?'' youtube kanalının ve web sitesinin kurucusuyum. Geleneksel finans şirketlerinde ve kripto para odaklı şirketlerde danışmanlık ve yöneticilik yaptım. ''Bu Coin Nedir?'' ekibi olarak, sizler için en önemli verileri, gelişmeleri ve stratejileri araştırıyoruz. Youtube kanalımıza abone olarak, kripto paralar hakkında ücretsiz eğitim alabilirsiniz.

Yorum Yap