Patentler ve Büyük Teknoloji; Metaverse’ye Hangi Şirketler Hükmedecek!

Büyük teknoloji şirketleri yine pastanın büyük payını kapmak için savaşıyor...

Patentler ve Büyük Teknoloji; Metaverse’ye Hangi Şirketler Hükmedecek!

Metaverse yenilikleri ile ilgili olarak patentler dosyalanıyor. Ve olağan şüpheliler yine etraftaki herkese patronluk taslıyor .

Web3′ün bizi TEKRAR büyük teknolojinin toplam hakimiyetinden kurtaracağını düşündüğümüzde, internetin bir sonraki enkarnasyonunu kontrol etmek için büyük şirketler birkez daha savaşıyorlar gibi görünüyor.

Patent veri analitiği şirketi IFI Claims ve IALE Tecnología tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, hangi şirketin hangi yeniliğin patentini aldığını gün ışığına çıkardı. Bu tür yenilikler ve icatlar muhtemelen gelecekteki metaverse’i çalıştıracaktır.

Big Tech tarafından Metaverse Kolonizasyonu

Metaverse kolonizasyonu başladı. IFI Claims şöyle diyor:

“Metaverse, 3B sanal gerçeklik dünyalarının önerilen bir entegre ağı, internetin bir sonraki büyük çağı olması beklenen sürükleyici bir alan. Bu neden önemli? Çünkü sosyal medyanın, ticaretin, eğlencenin ve bir dizi endüstrinin ve deneyimin yepyeni bir şekilde genişletilmesi için yollar açıyor.”

“Patentler, bizim gelecekteki sistemin en iyi taraflarını tahmin etmemize yardımcı olabilir”

Mike Baycroft, IFI Claims’ın CEO’sudur. 



Rapor, metaverse inovasyonunun arttığını söylüyor. “Son beş yılda, şirketler bu yeni aşamada yerlerini almak için yarışırken, metaverse ile ilgili kavramları içeren patent başvuruları ve hibeler artıyor. Patent başvuruları, sanal bir dünyadaki gerçek öğeleri temsil etmek için tasarlanmış donanım ve yazılımdan, gözlük kullanmadan 3D projeksiyonlara ve insan davranışını tanımaya kadar her şeyi içerir.”

Ayakkabılar için bir patent bile var: Nike’ın CryptoKick spor ayakkabıları, IRL ayakkabısını ayakkabının metaverse’deki (sahibinin dijital ikizi tarafından giyilen) dijital temsiline bağlamak için blok zinciri kullanıyor.

IALE Tecnología’nın CEO’su Enric Escorsa, şu açıklamaları yaptı;

“Analizimiz, son beş yılda, bir dizi teknolojide donanım ve yazılımı kapsayan 842 şirket, araştırma merkezi, üniversite ve bireysel başvuru sahibi arasında metaverse ile ilgili patent başvurularının iki katına çıkarak 2.000’den fazla olduğunu buldu.”

Son beş yılda metaverse ile ilgili patentlere sahip ilk 10 şirket:


Microsoft Technology Licensing LLC (158 patent)

Samsung Electronics Co Ltd (122)

Magic Leap Inc (109)

IBM Corp (71)

Disney Enterprises Inc (40)
     
Facebook Technologies LLC (38)
     
Adobe Inc (31)
     
Verizon Patent and Licensing Inc (30 ) )
 
Intel Corp (27)
   
Snap Inc (27)

Oradaki oldukça bilinmeyen tek varlık Magic Leap Inc. Hayır, onları da duymadım.

Microsoft

Rapora göre son 5 yılda Microsoft, metaverse’e patentler aracılığıyla hakim olmak için en büyük girişimi yaptı.
Anlaşmaları, holografik büyütme, insan hafızası, artırılmış gerçeklikte sanal asistanlar ve bir sürü başka şey konusunda uzmanlaşmış Al .

Rapora göre Microsoft, metaverse teknolojisine girme niyetini gizlemedi. bu yılın başlarında Activision Blizzard’ı satın aldıklarını duyurdular. Activision Blizzard, şimdiye kadarki en çok satan oyun serisi olan Call of Duty gibi sürükleyici etkileşimli oyunlar yapıyor. Satın alma ile tahmini 70 milyar dolar ödeme yaptılar. Microsoft, “meta veri deposu için yapı taşları” üzerine gitmek istediklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir; Moonbeam, Polkadot ve Cosmos Arası Kripto Para Değiştirmeyi Mümkün Kılıyor!

Patentler ve Neleri Korudukları

Söz konusu ilk 10 şirket, sanal ve artırılmış gerçeklik, optik sistemler ve ekranlar, 3D projeksiyonlar, blok zinciri teknolojisi, makine öğrenimi, bilgisayar grafikleri, sinir ağı modelleri, desen ve görüntü tanıma, holografik büyütme, e-ticaret, ağ güvenliği ve veri işleme için patent başvurusunda bulundu.

Kripto paralar, metaverse inovasyon ortamında ve ekonomisinde de büyük bir rol oynar.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında

Ben Mehmet. '' Bu Coin Nedir?'' youtube kanalının ve web sitesinin kurucusuyum. Geleneksel finans şirketlerinde ve kripto para odaklı şirketlerde danışmanlık ve yöneticilik yaptım. ''Bu Coin Nedir?'' ekibi olarak, sizler için en önemli verileri, gelişmeleri ve stratejileri araştırıyoruz. Youtube kanalımıza abone olarak, kripto paralar hakkında ücretsiz eğitim alabilirsiniz.

Yorum Yap